Yücel’den çarpıcı açıklamalar: "AK Parti’nin amacı...

Yücel'den çarpıcı açıklamalar: "AK Parti'nin amacı gündemi değiştirmek"

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Hakkari Çukurca’daki şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan linç girişimine ilişkin raporlaştırılan araştırma komisyonunun kitaplaştırıldığını açıkladı. Linç girişiminin kitapta delil, belge ve görüntülerle gözler önüne serildiğini ifade eden Yücel, “Çubuk’ta yaşanan saldırı, sadece CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na değil şehidimize, ailesine ve milletimize yapılmıştır” dedi.

23 Eylül 2019 - 12:45 - Güncelleme: 23 Eylül 2019 - 12:49

Çiğdem CANPOLAT - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir İl Başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya geldi. 21 Nisan 2019’da Ankara Çubuk’ta düzenlenen Hakkâri Çukurca’da şehit düşen sözleşmeli Yener Çıkrıkçı’nın cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya ilişkin araştırma komisyonunun raporu kitaplaştırıldı. Yücel, ‘21 Nisan 2019 Çubuk Linç Girişimi Araştırma Komisyonu’ isimli kitabı basın mensuplarıyla paylaştı.

“İKTİDARIN İFTİRA VE HAKARETLERİNE MAĞRUZ KALDIK”

‘Bugün düzenlediğimiz basın toplantısının birden fazla sebebi var’ diyerek sözlerine başlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “6 ay önce bir seçim yaşadık. Seçmen ve halkımız kendi iradesini sandığa yansıttı, doğru olduğunu düşündüğü siyasi adaylara oy verdi. Seçim sürecinde CHP olarak gerek İzmir’de gerek Türkiye genelinde iktidarın türlüce iftira ve hakaretlerine mağruz kaldık. Özellikle AKP’nin sözcülüğüne soyunan havuz medyası ve yandaş medyanın kullanmış olduğu bir takım yöntemlerle, CHP adayları terörle ve terör örgütleriyle birlikteymiş gibi bir şey yaratılmaya çalışıldı. AKP’li milletvekilleri ve yöneticiler zaman zaman AKP’nin  İçişleri Bakanı, zaman zaman da AKP’nin Genel Başkanı planlı ve sistemli bir şekilde sırf kendilerine siyasi rant sağlamak adına yaptılar. AKP’li İçişleri Bakanı’nın ‘CHP İl Başkanları şehit cenazelerinde protokole alınmasın’ diye Valilere talimat verdiği ifadesi bu siyaset anlayışının ayağıdır. 21 Nisan’da Ankara’nın Çubuk ilçesinde aynı anlayış ve zihniyet CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı Hakkari Çukurcu’da şehit düşen Sözleşmeli Er Yener Çıkrıkçı’nın cenazesinde de kendisini gösterdi. Emniyet Müdürü’nün, Genel Kurmay Başkanı’nın Milli Savunma Bakanı’nın ve Milli Eğitim Bakanı’nın da katıldığı şehit cenazesinde Ana Muhalefet Partisi Liderinin, planlı ve organize şekilde linç edilmeye çalışılması, bu linç girişimi yapılırken linç girişiminde bulunanlara, provokatörlerle fırsat verilemesi ve Kolluk Kuvvetlerinin bu olaya seyirci kalınması AKP’nin seçim öncesi uyguladığı ve yılladır uygulaya geldiği kin nefret uyguladığı siyaset anlayışının bir örneği” ifadelerini kullandı.

“DİNİ VE MANEVİ DUYGULARIMIZA YAPILMIŞ BİR SALDIRIYDI”

Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının demokrasiye yapılmış bir saldırı olduğunu belirten Yücel, “Milli birliğe, dini ve manevi duygularımıza yapılmış bir saldırıydı. Şehit cenazesinde bunu yapan bunu kirli siyasetlerine alet eden zihniyet aslında bu saldırıyı şehidimize, ailesine ve tüm şehitlerimize yapmıştır. CHP, bu olayın ardından bir araştırma komisyonu kurdu. Olay günü yaşananlar sadece savcılık raporuna yansıyan deliller sınırlı kalmadan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcıları Tuncay Özkan ve Yıldırım Kaya, Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Uğur Bayraktutan, ve Milletvekilleri Murat Emir, Rafet Zeybek, İbrahim Özden Kaboğlu, Avukatlarıyla taraflıca araştırılıp rapor hazırlandı” dedi.

“OLAYIN BELGESELİNİ SOSYAL MEDYADA HESAPLARINDAN BULABİLİRSİNİZ”

Raporun olayın iç yüzünü hakkında tüm kamuoyunun bilinçlendirilmesi açısından kitaplaştırıldığını söyleyen Yücel, “21 Nisan 2019 Çubuk Linç Girişimi Araştırma Komisyonu isimli bu kitabı önümüzdeki günlerde İzmir’de özellikle sivil toplum örgütleri, demokratik kitle örgütleri, meslek odaları meslek birlikleri, sendikalar ile demokrasinin olmazsa olmazları kurum ve kuruluşlarla bu vahim olayın kitaplaştırılmış komisyon raporunu İzmir kamuoyu ile paylaşacağız. Bu kitapta bu olayın nasıl planlı ve organize bir olay olduğunu, kasıtlı ve ihmalen yaratmış oldukları güvenlik boşluğunu, saldırıya zemin hazırlamak için alanda Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazelerinde uygulanan yönetmeliklere tamamen ayrı bir şekilde protokolden ayrı bir şekilde olan güzergahtan ayrılıp farklı bir güzergaha gitmeleri ve kemal Kılıçdaroğlu’nun orada yalnız bırakılmasını delilleriyle göreceksiniz. Milli Savunma Bakan’ını, AKP Genel Sekreterinin Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan linç girişimi tam 1,5 saat köy konağında izlediklerini, şüphelilerden 15 tanesinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı şoför kadrosunda çalışmakta olduğunu, 11 şüphelinin ifadelerinin kelimesi kelimesine birbiriyle aynı olduğunu, şablon ifade olduğunu işaret eder. Kitapta bunları göreceksiniz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun kolluk tarafından itibarsızlaştırmak için toplumsal suç işleyen suçlular gibi polis şapkası ve parkası giydirilmek istendiğini ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun bunu ret ettiğini ve ‘Nasıl girdiysem öyle çıkarım’ dediğini göreceksiniz. Olayın organizatörlerinin, hazırlayıcılarının Sayın Kemal Kılıçdaroğlu evdeyken, ‘Evi yakın’ diye slogan attıklarını göreceksiniz. Her seferinde demokrasiye soyunan ancak kendileri gibi düşünmeyeni terörist ilan ettiklerini göreceksiniz. Bu olayın belgeselini partimizin sosyal medyada hesaplarında bulabilirsiniz” açıklamasında bulundu.

“KENDİLERİNE SİYASİ BİR RANT SAĞLAMA PEŞİNDELER”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında AK Partili Meclis Üyelerinin önergesini ele alan Yücel, “Yakın zamanda İzmir’de bir orman yangını yaşandı. Ciğerimiz, yüreğimiz, geleceğimiz yandı. Yangının söndürülmesinde Orman Bölge Müdürlüğü’nün ihmali vardır, yoktur o kısma girmeyeceğim. Geçtiğimiz günlerde AKP’li bir Meclis Üyesi arkadaşımız Meclis’te bir önerge sundu. Bu yangınları PKK çıkardı. Bunu o örgüt üstlendi, PKK’yı kınayalım. Grup Başkanvekilimiz bu önergenin gündeme alınmasını Meclis’in oylarına sunuyor ve önerge gündeme alınmıyor. Buraya kadar bir sorun yok. Sorun şurada bu önergeyi veren arkadaşlar CHP, PKKY’yı kınayamadı diyerek bir takım tartışmalar yaratarak kendilerine siyasi bir rant sağlama peşindeler. PKK terör örgütüdür. Otuz binden fazla vatandaşımızı katletmiştir. CHP, kurulduğu günden beridir ve bugünde PKK’yı lanetlemiştir ve lanetlemeye devam edecektir. Ben CHP İl Başkanı olarak PKK’yı tüm terör örgütlerini lanetliyorum. IŞID’i de DHPKK’yı da, FETÖ’yü de lanetliyoruz. CHP’nin bu konuda hiçbir kafa karışıklığı olmamıştır. Geçmişte de olamamıştır bugünde yoktur” dedi.

“ÇARŞAF ÇARŞAF İLAN EDİP AFİŞE EDECEĞİZ”

Yücel, “Şehitlerimizin kanı akarken anaları ağlarken terör örgütünü görmezden gelenleri onlarla iş tutanları da lanetliyoruz. CHP ülkemizi parçalamaya bölmeye yönelik her türlü terör örgütünü karşısındadır. Kınamanın ve lanetlemenin yanında canını vermeye hazır olan vatanseverlerin yanındadır. Türkiye Cumhuriyeti  inançları üzerinden milli duyguları üzerinden samimiyetsiz siyasetten çok çekmiştir hala da çekmektedir. AKP’li Meclis Üyelerinin yapmak istedikleri çok basittir. Gündemi değiştirme çabasından başka bir şey değildir. Bu önergeyle ve tutumla ekonomik krizi, işsizliği, adalet ev bağımsız yargı anlayışını unutturmaya çalışmaktadır. AKP ülkeyi yönetemez hale geldiğini unutturmaya çalışmaktadır. Bu arkadaşlara soruyorum, seçimlerden 3 gün önce terörist başının mektubunu, devletin televizyon kanallarında okutan, bundan siyasi rant bekleyen ve oy bekleyen bir zihniyetin terör örgütlerini kullanarak CHP’ye laf söylemeye çalışması gülünçtür, inandırıcı değildir. Terör örgütleri ile ortaklığı da pazarlığı da iyi bilen AKP iktidarının yetkililerinin yaptıkları algı oyunlarına ve gündemi değiştirme çabalarına Türk Milleti’nin kanmadığını, inanmadığını görmek zorundalar. Tüm bunlara rağmen terör örgütü üzerinden siyaset yapmaya ve bu yollar üzerinden ‘CHP’yi aşağıya çekebilir miyiz’ diyerek iftira atmaya devam ettikleri takdirde terör ve terör örgüt ile yaptıkları pazarlıkları ve ortaklıkları bir kez daha delilleriyle çarşaf çarşaf ilan edip afişe edeceğiz” sözleriyle toplantıyı sonlandırdı.

Bu haber 210 defa okunmuştur.

YORUMLAR

• 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x